Helleborusdagen Wilgenbroek

Februari is Helleborusmaand bij Kwekerij Het Wilgenbroek in Oostkamp, bekend van het veredelen en kweken van Helleborus. De hele maand is er een doorlopende tentoonstelling van Helleborus en worden er allerlei activiteiten georganiseerd.

De Helleborussoorten worden getoond in een aangelegde tuin in de serres. Deze worden gecombineerd met andere winterbloeiers en groenblijvende planten. Prachtige combinaties van geur en bloei. De grootste collectie aan Helleborus in de wereld gepresenteerd in een prachtige omgeving.


 

• Demonstratie Ann Desmet

Op zaterdag en zondag 16 en 17 februari is er een doorlopende florale tentoonstelling met Helleborus door Ann Desmet van De Egelantier in Otegem, onder het motto ‘Het beste gedicht is het gedicht in louter wit (Paul Van Ostaijen)’. Bloemsierkunst betekent voor Ann het vertalen van emoties en het creëren van schoonheid. Ze laat zich inspireren door de natuur en de kunsten en gaat steeds intuïtief te werk. Op zaterdag om 14u30 is er een workshop met Ann.
Vooraf inschrijven is noodzakelijk via info@hetwilgenbroek.be.

 

• Helleborus Floral Award 2019

Bloemschikwedstrijd waarin de Helleborus verwerkt wordt met als thema ‘HOOP’. De werken van 25 deelnemers worden tentoongesteld in de serres. Op zondag 17 februari beslist een jury wie deze award wint. Prijsuitreiking om 16 uur. Dit evenement is in samenwerking met ‘Fleurcreatief’.

• De moestuin heruitgevonden

Op zaterdag 23 februari om 14u30 geeft Luc Dedeene, co-auteur van het boek ‘Groente- en fruitencyclopedie’, een voordracht over de ‘De moestuin heruitgevonden’

• Sneeuwklokjes feeëriek

Op zondag 24 februari om 14u30 geeft Brigitte Tonneau een voordracht over ‘Sneeuwklokjes feeëriek’.

• Beeldententoonstelling

Een aantal kunstenaars stellen hun werken tentoon: nl. litenatuurtjes in Cortenstaal van Geert De Kockere , beelden in keramiek van Natasja Lefevre en objecten van lettersteenkapster Maud Bekaert.

www.hetwilgenbroek.be