Let it Grow / Met groenconcepten naar een duurzaam stadsleven

Let it Grow heeft een wereldwijde open innovation call gepubliceerd voor nieuwe groenconcepten die het stadsleven positief bevorderen met bloemen en planten. Het doel is om een maatschappelijke beweging te starten met innovaties die de stad en haar inwoners gezonder en gelukkiger maken met behulp van bloemen en planten. 

Ondernemers en creatieven kunnen onder het thema gezondheid en welbevinden hun concept tot en met 9 september 2016 aanmelden. Uit de aanmeldingen kiest een jury vijf initiatieven die vanaf oktober gedurende vijf maanden vanuit het groene en kleurrijke Let it Grow Lab in Amsterdam worden ondersteund en gecoacht. Let it Grow stelt samen met FloraHolland voor vijf initiatieven zijn (inter)nationale netwerk en expertise ter beschikking. Voor de realisatie is per team € 100.000 beschikbaar.


 

Let it Grow

Let is Grow is een ambitieus, internationaal georiënteerd innovatieplatform binnen de bloemen- en plantensector dat is ontwikkeld vanuit Royal FloraHolland, ‘s werelds grootste bloemen- en plantenveiling. Het doel is om ondernemers die met bloemen en/of planten het stadsleven positief beïnvloeden te faciliteren en te begeleiden in hun groei.

„De bloemen- en plantensector is een van de weinige plekken waar de startup-scene nog niet floreert”, aldus Silke Tijkotte, initiatiefnemer van Let it Grow. „Daardoor liggen er ontzettend veel kansen voor ondernemers. Jonge stedelijke consumenten hebben een duurzame en bewuste lifestyle. Let it Grow vindt dat planten en bloemen hier een vanzelfsprekend onderdeel van zijn. Om daar op in te spelen, brengt Let it Grow de sierteeltwereld en de start-upwereld bij elkaar om de kansen die zo ontstaan samen te benutten”.

Een belangrijk onderdeel is het Let it Grow Lab, de eerste incubator ter wereld die zich richt op bloemen en planten.

 

healthy

 

https://letitgrow.org/