(Groen)aannemers gezocht voor renovatie Mechelse kademuren

Stad Mechelen publiceert in opdracht van de eigenaars van de Mechelse kademuren een prijsvraag voor de renovatie en het groenonderhoud van private kademuren. De eigenaars hopen volgend jaar met de renovatie te starten. In totaal zijn 94 private percelen en ongeveer 400 eigenaars betrokken. Alle eigenaars beslissen zelf om tot renovatie over te gaan en sluiten een individueel contract af met de gekozen aannemer.

De prijsvraag voor renovatie richt zich op aannemers voor het uitvoeren van de renovatiewerken van de individuele kademuren. Afhankelijk van de staat van hun private kademuur zullen eigenaars kleine of grote werken moeten laten uitvoeren. In vele gevallen zal de muur eerst schoongemaakt moeten worden en verdwenen stenen en voegen opgevuld moeten worden. Bij grote gaten in de kademuur zijn bijkomende stabiliteitsstudies en grote herstellingswerken nodig.
In maart 2018 is er al een visuele inspectie gebeurd van de kademuren. Ongeveer de helft zijn in slechte staat, 15 % in zeer slechte staat.


Groepsaankoop groot groenonderhoud
Tegelijkertijd organiseert de stuurgroep van eigenaars een groepsaankoop om een groenaannemer aan te stellen voor groot groenonderhoud. Een aantal kademuren worden immers volledig bedekt door groen waardoor een inschatting van de werken moeilijk is.

Deze groepsaankoop is specifiek bedoeld voor het verwijderen van grote pakketten groen. Het verwijderen van resten wortels en beperkte groenbegroeiing wordt opgenomen in de prijsvraag voor de uitvoering van de renovatie.

Alle geïnteresseerde aannemers kunnen offertes indienen tot en met 31 oktober 2019.

Meer informatie groepsaankoop groenonderhoud

Meer informatie Renovatie kaaimuren