GRIN lanceert professionele accumaaier [VIDEO]

Tijdens de Nationale Grasdag presenteerde het Italiaanse GRIN zijn professionele accumaaier Grin BM46-82V. Zonder opvangbak, maar voorzien van de beproefde stalen constructie, alsmede het geoctrooieerde Grin maaisysteem.

De machine is uitgerust met een Briggs & Stratton elektromotor, welke door een 82V 5Ah lithium-ion accu gevoed wordt. In normale omstandigheden, maakt deze krachtige accu, met een enkele lading, maaien tot 600 m² gazon mogelijk. Met een tweede 5Ah accu, kan men tot 1.200 m² maaien. Gemonteerd op het beproefde Grin frame, levert de elektromotor prestaties die vergelijkbaar zijn met die van een benzinemotor, in hoog gras en moeilijke omstandigheden.


De elektronica regelt het toerental van 2.600 tot 2.900 rpm. Zodoende wordt de gebruiksduur van de accu geoptimaliseerd, dankzij de automatische regeling van het vermogen naar de maaiomstandigheden.

De professionele aluminium aandrijfkast met 2 snelheden, met hermetisch ingesloten oliebad, krachtig en bedrijfszeker, biedt de juiste snelheden bij de geboden maaiomstandigheden. De innovatieve constructie van de aandrijfgroep, ondersteund door de zwevende GRIN wielophanging, biedt een betere stootbestendigheid en bedrijfszekerheid.

De constructie van deze grasmaaier is identiek aan een grasmaaier met benzinemotor en is standaard voorzien van motorbeschermingskegel. Door de constructie en de motor is deze grasmaaier geliefd bij professionele tuinmannen, vanwege prestaties, verminderd geluidsoverlast, geen milieuvervuiling, noch motoronderhoud.

 

GRIN heeft het benzinemotorgamma ook uitgebreid met elektrische start, met de professionele modellen PM46PRO INSTART en PM53PRO INSTART. Deze innovatieve motor, voorzien van lithium-ion accu, maakt starten zonder aan een koord te hoeven trekken mogelijk, door simpele druk op de knop aan het stuur.

mygrin.eu