Aywiers / Planten- en tuinenfeest

Het planten- en tuinenfeest op 2, 3 en 4 oktober 2015 in de tuinen van Aywiers is een dynamische bijeenkomst van gepassioneerde tuinspecialisten en bezoekers die houden van de natuur, in een prachtige omgeving.

De herfst in Aywiers baadt in een heel bijzondere magie: het zachte licht, het gebladerte in fonkelende kleuren, de schatten van de moestuin en de boomgaard, en natuurlijk de laatste bloesems zijn een lust voor het oog wanneer de zomer naar zijn einde loopt en zachtjes overgaat in de herfst en de winter. In Aywiers willen wij u de mogelijkheid bieden om nieuwe ideeën op te doen en de laatste trends op te pikken.U vindt er al wat u tegen volgend seizoen kunt planten, in de grond steken, verspenen of zaaien.


180 professionals uit de tuinwereld verwelkomen u in Aywiers: boomkwekers, tuinarchitecten, kunstenaars of ambachtslui, gespecialiseerde boekhandelaars… die her en der postvatten om aan de tuin- en natuurliefhebbers hun beste tips te geven.

800 jaar abdij van Aywiers

In 1215 vestigden cisterciënzer monniken zich beneden in een klein dal langs de Lasne, in het gehucht Aywiers.  Zij bouwden er een abdij.  Sinds de oprichting van de abdij is water hier alom aanwezig: de bronnen voeren het naar de bekkens en de vijver en dragen bij tot de onmiskenbare charme van dit heel mooie Engelse park, dat bij de bezoekers zo populair is.

Aywiers2

Aywiers