Gratis snoeiwerk voor zorgwerkers

Een mooi staaltje coronacreativiteit uit Zonhoven. Ann Vanoppen en Frans Wauters van De Tuinier De Seizoenen verzorgen de tuinen van 14 zorgkundigen uit de buurt. Hun kostprijs? Helemaal gratis. Op die manier willen de tuinders hun steentje bijdragen.

 


In ‘normale tijden’ zijn Ann en Frans volop bezig met het ontwerp en aanleg van tuinen. “Maar veel van die werken liggen stil omdat plots iedereen gewoon thuis zit”, vertellen ze aan Het Belang van Limburg. Voor hen ontstond er dus een zee van tijd dat ze niet willen invullen met koken, pizza’s of wafels bakken. We zien elke dag opnieuw beelden dat de zorgkundigen en artsen die nu op de corona-afdelingen aan de slag zijn bijzonder diep gaan. Als ze dan ‘s avonds thuis komen, willen ze ongetwijfeld wat rust in plaats van nog zelf achter de grasmaaier te moeten kruipen of de haag te gaan snoeien.”

Op die manier helpen de hoveniers niet alleen de zorgkundige, maar ook het gezin dat daar achter staat. “We gaan maaien, snoeien, onkruid wieden, bemesting… alles wat de tuin op dit ogenblik nodig heeft. Dat we dit gratis doen, geeft ons een fijn gevoel. Die mensen staan dag en nacht voor ons klaar en zo brengen we toch een klein beetje kleur in hun leven.”

Ann en Frans gaan bij veertien mensen langs die werken op de corona-afdeling van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. “Zij hebben zich gemeld, nadat wij aan de ziekenhuisdirectie hadden gevraagd wat wij zouden kunnen doen. Zij bezorgen ons hun adres, wat foto’s en als het lukt springen we vooraf even binnen. Zo kunnen ze aangeven wat ze graag willen in hun tuin.”

Bron: Het Belang van Limburg