De Gianni Ferrari Turbo4 is een gekende machine bij zij die grote grasoppervlaktes moeten onderhouden.

Gianni Ferrari Turbo4 krijgt update

De Gianni Ferrari Turbo4 is een gekende machine in de wereld van openbaar groen en grote grasoppervlaktes. Het beproefde concept gaat dan ook al lang mee. Het model 2015 krijgt nu een aantal updates. We gingen de machine van dichterbij bekijken bij de invoerder.

SIZED_IMG_2518De Gianni Ferrari Turbo4 bleef de afgelopen jaren ongewijzigd. Dit jaar komt daar echter verandering in. De meest opvallende update is de vernieuwde stuurkolom die nu langs rechts zit. Op deze stuurkolom zit ook het nieuwe dashboard. Nog langs rechts zit het vernieuwde instrumentenbord met 2 joysticks voor het heffen en zakken van het maaidek en de opvangbak en andere bedieningsknoppen zoals het inschakelen van het maaidek, de verlichting en de contactsleutel.


SIZED_IMG_2514Op technisch gebied krijgt de Turbo4 ook een aantal vernieuwingen. Zo krijgt de machine een groter hydraulisch koelpakket. Dit koelpakket zit eveneens langs de rechtse kant, en klapt naar buiten open voor reiniging en onderhoud.
De achteras krijgt een verhoogde stuuruitslag om nog korter te draaien. Om te voorkomen dat er bij kort draaien schade aan de graszode wordt toegebracht is de differentieelwerking in de achteras verder uitgewerkt waardoor het buitenste wiel meer SIZED_IMG_2533omwentelingen maakt dan het binnenste gestuurde wiel en zo de wrijving op de grasmat tot een minimum wordt beperkt.

Tenslotte krijgen ook de lichten een update met LED-verlichting rondom en ook de zwaailamp wordt vervangen door een LED flitslamp.