Ontdek slimme toepassingen op Techtextil (14-17 mei)

Voor de laatste textielinnovaties in de architectuur en bouw moet je van 14 tot 17 mei 2019 naar Techtextil. Deze handelsbeurs in Messe Frankfurt, ‘s werelds grootste expositieruimte, is de place to be als je mee wil zijn met de technologische evoluties.


Of je nu beroepsmatig bezig bent met woningen, tuinen, landschappen of sportstadions: op Techtextil ontdek je dat er voor elke sector slimme textieltoepassingen bestaan.

Een gangtapijt dat oplicht om iemand de uitgang te wijzen. Tapijtsensoren die de hulpdiensten verwittigen na een serieuze valpartij. Waterafstotend textiel voor tuinmeubilair. Een intelligent membraan met regendrainage voor groene daken. De mogelijkheden waar we dankzij de technologische revolutie voor staan, lijken eindeloos. Op Techtexil kan je ontdekken dat het geen science fiction is, maar al bestaat.

Lees verder onder de foto’s.

Stadsleven & duurzaamheid

Op 15 mei zoomt Techtextil bovendien in op de toepassingen van technisch textiel in het stadsleven, met het event “Urban Living – City of the Future”. Volgens de Verenigde Naties wonen tegen 2050 immers bijna 70 procent van alle mensen in metropolen en megasteden. Dit stelt nieuwe uitdagingen voor leef- en mobiliteitsconcepten. Functionele (be)kleding met intelligente functies zal in de toekomst een belangrijke rol spelen in het dagelijkse leven. Ook focust Techtextil dit jaar op duurzaamheid.

Beurs Texprocess

Op Texprocess, de beurs die gelijktijdig loopt met Techtextil in Messe Frankfurt, kan je de nieuwste machines en productieprocessen in de textielsector ontdekken.

>> techtextil.messefrankfurt.com

>> texprocess.messefrankfurt.com