Gezocht: kandidaten voor ontwerppool Blue Gate Antwerp

De Antwerpse stadsbouwmeester gaat samen met Blue Gate Antwerp partners Bopro Sustainable Investments, AG Vespa en PMV op zoek naar ontwerpers die zullen instaan voor de architectuuropdrachten voor de realisatie van de gebouwen in het opdrachtgebied. Kandidaten kunnen zich inschrijven op deze oproep tot woensdag 28 augustus 2019.

Blue Gate Antwerp is een van de zeven deelgebieden van de Scheldekaaien. Het is het nieuwe eco-effectief watergebonden bedrijventerrein ten zuiden van Antwerpen. Ooit was Petroleum Zuid een druk bedrijventerrein waar innovatieve petroleumbedrijven actief waren. Vanaf de jaren ‘60 van de vorige eeuw trokken de ondernemingen er weg en bleef Petroleum Zuid grotendeels verlaten en vervuild achter.


De Blue Gate Antwerp-site wordt ontwikkeld met verschillende zones: een gebied voor een gemengd regionaal bedrijventerrein, een logistieke zone, de zone ‘Petroleumcluster’, een zone voor stedelijke activiteiten en de zone ‘Arresthuis’.

Voor de herontwikkeling van de logistieke zone en de zone voor het regionale bedrijventerrein werd een pps-structuur opgezet. Daarbij slaan publieke en private partners de handen in elkaar om de brownfield om te vormen tot een watergebonden eco-effectief bedrijventerrein inclusief een logistieke cluster. Het gebied heeft een totale oppervlakte van ongeveer 53 ha.

Ontwerpers gezocht
Voor de realisatie van de gebouwen in het opdrachtgebied werd de publieke private vennootschap Blue Gate Antwerp Building nv opgericht. De Antwerpse stadsbouwmeester gaat nu samen met partners Bopro Sustainable Investments, AG Vespa en PMV op zoek naar ontwerpers die zullen instaan voor de architectuuropdrachten voor de realisatie van de gebouwen in het opdrachtgebied.

Kandidaten voor deze ontwerppool kunnen zich aanmelden tot woensdag 28 augustus.

Hier kan u de oproep alsook de bijlagen aan de oproep downloaden.