Gent / Het Parkbos groeit

Verschillende partners van het Parkbos, het Stadsbos van Gent,  zijn de komende maanden in de weer om bijkomend bos aan te planten.

Het Agentschap voor Natuur en Bos van de Vlaamse overheid verwierf eind 2017 de gronden van het OCMW van De Pinte. Op die gronden, gelegen in de boskern Scheldevelde, wordt deze winter op verschillende plaatsen bos aangeplant. In Sint-Martens-Latem zal er in de Vallei van de Rosdambeek bijkomend bos aangeplant worden.


Het Agentschap voor Natuur en Bos nodigt opnieuw heel wat partners uit om mee te helpen bij de aanplantingen in het Parkbos. Zo komen diverse scholen van De Pinte, Sint-Martens-Latem en Sint-Denijs-Westrem met meer dan 500 leerlingen bomen planten. Deze traditie, die gestart is in 2008 met scholen van Sint-Martens-Latem, geeft reeds een decennium de kans aan jongeren om mee het Parkbos te helpen ontwikkelen.
Daarnaast komen de FOS-scouts en de Scouts en Gidsen van De Pinte de eerste aanplantingen doen in het speelbos van De Pinte. Ook komen net als vorig jaar 250 Vlaamse ambtenaren uit het Virginie Lovelinggebouw een handje toesteken.

 

Speelbos Zwijnaarde
Stad Gent richt in de periode 2019-2020 het speelbos in Zwijnaarde in. De zone tussen de E17, Heerweg Zuid en Mattestede zal als speelbos aangelegd worden en fungeren als groene buffer. In het voorjaar van 2018 wordt samen met de Zwijnaardse jeugd en buurtbewoners een inrichtingsplan opgemaakt. De voorbije jaren werden reeds aanplantingen uitgevoerd. Stad Gent plant nu bijkomend 2 hectare aan.

Project burgerbudget
Natuurpunt Gent ontwikkelt in het kader van het burgerbudget van de Stad Gent de loods Apolinaris en zijn omgeving om tot een ontmoetingsplaats voor het deelgebied Rijvissche. Onlangs kochten zij een perceeltje in de buurt van de loods, waar op 10 maart 2018 een klein bosje aangeplant zal worden, als versterking van het Hutsepotbos. De buurtbewoners zijn welkom om een boompje mee te planten.