Genk / Origineel picknicken in het Molenvijverpark

Op vraag van de stad Genk ontwikkelde Linde Hermans, samen met Noortje De la haye, ‘Camp Carré’, een gepaste picknickplek voor het Molenvijverpark, die van het park een ‘belevingsvolle plek in de natuur’ moet maken.

Het Molenvijverpark, een groen rustpunt van 10 ha groot aan de lengteas van de Dorpsvallei, dankt zijn naam aan de vijver langs de oude watermolen, die nu een restaurant is.


Picknickplek

Vormgeefster Linde Hermans toverde één locatie in het park om tot ‘Camp Carré’. Hermans haalde haar inspiratie voor het ontwerp uit de geruite deken, een ‘must have voor een geslaagde picknick’. “De carré deken wordt uitvergroot en in verschillende patronen en hoogtes gebruikt in de omgeving,” aldus Hermans. “Camp Carré is de perfecte plek om met grote groepen en families te tafelen en zo verschillende generaties tegemoet te komen. Aan de grootste tafel kunnen 20 personen plaats nemen (ook plaats voor een rolstoel), rondom op zithoogte kunnen de jongeren een plekje inpalmen, de sportiefste benen zoeken een plekje op het dambordpatroon en spreiden daar hun deken.”

De picknickplekken werden gerealiseerd door Wolters-Mabeg: maatwerk meubilair, de bestrating, de groenvoorziening en de cortenstaal vuurschalen.

Het project was genomineerd voor de Henry Van de Velde Awards voor design in de categorie Life Quality.