Garden Trials and Trade focust op nieuw boomkwekerijsortiment

Garden Trials and Trade is een nieuw event waar de nieuwste veredelingen op het gebied van houtige gewassen en vaste planten worden getoond. Op 12, 13 en 14 juni 2018 vindt dit voor de eerste keer plaats in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude.

Tijdens dit driedaagse event tonen veredelaars en gespecialiseerde licentiebureaus de meest actuele innovaties in het sortiment van houtige gewassen en vaste planten. Dit biedt aan alle internationale brancheprofessionals de unieke kans om deze noviteiten, midden in het tuinseizoen, in volle ‘bloei’ te bewonderen. In korte tijd hebben circa 30 bedrijven zich verbonden aan het nieuwe event


Bezoekers krijgen een kijkje in de keuken van de internationale veredeling en sortimentsvernieuwing. Doordat ook de producenten van deze nieuwe gewassen aanwezig zijn, kunnen ketenpartners direct hun tuinplantenprogramma voor het komend seizoen samenstellen.

De Koninklijke Vereniging van Boskoopse Culturen gaat als autonome partner keuringen van de noviteiten verzorgen. Daarmee krijgt dit nieuwe event direct een onafhankelijke kwaliteitsimpuls.

Garden Trials and Trade is een initiatief van het Greenport Business Center (GBC) en de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (SVB).