Website Green Cities for a Sustainable Europe gelanceerd

De ENA (European Nurserystock Association) heeft in samenwerking met boomkwekerijen uit verschillende Europese landen een internationaal platform opgezet voor de bevordering van stedelijk groen in Europa.

Het platform Green Cities for a Sustainable Europe biedt kennis op basis van wetenschappelijk onderzoek, innovatieve ideeën en technische achtergronden. Ook worden op de website relevante evenementen verzameld.
De website gaat in op de thema’s klimaat, gezondheid, economie, biodiversiteit en sociale cohesie. Ook worden voorbeelden gegeven van bomen en planten die een bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de stedelijke omgeving. Doel is om verdere vergroening van stedelijk gebied en zakelijke contacten tussen overheden, sectoren, instituten en organisaties te promoten.


De deelnemende landen zijn Nederland, België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De website is in meerdere talen te bekijken.
Het platform is door de Consumers, Health, Agriculture, Food Executive Agency (CHAFEA) van de Europese Commisie geselecteerd als één van de projecten die tussen 2018 en 2020 medegefinancierd worden in het kader van het programma voor landbouwbevordering.

thegreencity.eu