Floraliën / Dirk De Cock nieuw algemeen directeur

Dirk De Cock (54) werd door de KMLP – Koninklijke Maatschappij Landbouw en Plantkunde -, de organisatie achter de Floraliën Gent, benoemd tot algemeen directeur. Hiermee neemt hij de fakkel over van Dhr. Jan Oprins voor het dagelijks bestuur van de organisatie.

Jan Oprins sluit hiermee een verdienstelijke periode af waarbij het uitstippelen van de nieuwe koers voor de Floraliën Gent gestalte kreeg. Jan Oprins, als bestuurder, blijft zich uiteraard volledig inzetten voor de KMLP en zal met enkele bijzondere mandaten hieraan verder invulling geven.


Dirk De Cock is van opleiding handelsingenieur. Hij studeerde bijkomend bedrijfsinformatie management en Advanced Marketing Management. Hij is eveneens gecertifieerd executive interim manager. De afgelopen 12 jaar was hij actief als interim/crisis manager bij internationale en globale topbedrijven zoals InBev, Thomas Cook, BAC, Toyota Europe, en recent bij Bridgestone Europe als General Manager Corporate Social Responsibility (duurzaamheid). Voordien heeft Dirk verschillende management functies waargenomen bij onder meer Price Waterhouse Management Consulting en bij Europese vestiging van de The Coca-Cola Company.

Hij is van kinds af vertrouwd met de sector als zoon van een voormalig sierteler gespecialiseerd in de teelt van orchideeën en Anthurium andreanum. Zijn interesse voor alles wat met groen en bloemen te maken heeft, is dan ook groot.

Hij heeft jarenlange ervaring opgebouwd, in zeer uiteenlopende sectoren en hoofdzakelijk in grote complexe projectomgevingen. Hij brengt dan ook ruime expertise en relevante toegevoegde waarde in de organisatie. Hij zal instaan voor het dagelijks bestuur en als eindverantwoordelijke optreden voor het succesvol organiseren en implementeren van alle initiatieven en florale activiteiten van de KMLP, in binnen- en buitenland, zoals onder meer de florale events in Brussel en in Nederland.

De eerstvolgende editie van de Floraliën Gent vindt plaats van 22 april tot en met 1 mei 2016, in het centrum van de stad Gent.

Meer informatie: www.floralien.be