Eliet DZC600 doorzaaimachine

Hoewel doorzaaien cruciaal is voor een gezond gazon blijft het tot op vandaag een niche in de wereld van het tuinonderhoud. De oorzaak hiervan is tweeledig, enerzijds zal een particulier uit onwetendheid weinig tot nooit aan zijn tuinaannemer vragen om door te zaaien. Anderzijds vindt de doorsnee tuinaannemer het huidige marktaanbod aan doorzaaimachines niet conform
met zijn wensen. Eliet introduceert met de DZC600 een doorzaaimachine die professionele resultaten levert en dit aan kostprijs die 25% lager ligt dan huidige professionele doorzaaimachines.

Voldoende vocht, warmte en  bescherming tegen
uitdroging, dit zijn de ideale  omstandigheden
voor het groeien van graszaad. Deze elementen nam Eliet als vertrekpunt bij het ontwikkelen van de DZC 600. De sleutel tot het bekomen van deze voorwaarden bevind zich in de vierledige techniek waarmee gezaaid wordt.


1. Via kleine trechtertjes worden de graszaadjes met grote precisie in de groeven gebracht die door de messen gecreëerd worden. Elke groef bevindt zich zo’n 15 mm diep om een goede bevochtiging en een optimale warmte te garanderen.
2. Een koker die in tegengestelde richting draait zorgt ervoor dat overtollig zaad uit de groeven verwijderd wordt.
3. Bij de uitstrooi zorgt een mini blaasturbine ervoor dat het contact tussen de zaadjes en de aarde verzekerd wordt. Door het contact met de aarde worden de zaadjes bevochtigd.
4. Een aangedreven berubberde wals zorgt ervoor dat het eerder verwijderde groenmateriaal stevig bovenop de groeven aangedrukt wordt. Op die manier wordt het zaad goed geïsoleerd en verkleint de kans op uitdroging. Bij iedere machine stelt Eliet de gebruiker centraal, dit is bij de nieuwe DZC 600 niet anders. Een constante werksnelheid, gemakkelijke draaibewegingen, goede gewichtsverdeling en centrale bediening zorgen voor een ongekend gebruiksgemak.

elietmachines.com