Euroline Discreet Inox goten ©ACO

Een zo discreet en onopvallend mogelijke afwatering van het terras of de oprit? Dat kan!

Overtollig water van een terras of oprit afvoeren is een must. Maar het oog wil ook wat. Liever geen opvallend rooster dus, maar een discrete afwatering. Kan dat? ACO heeft esthetische en discrete afvoergoten met een functionele en quasi onzichtbare, fijne sleuf. Daarnaast biedt een afwatering zonder rooster nóg tal van andere voordelen. 

Fijne afwerking

Regenwater op een efficiënte manier afvoeren en de waterhuishouding ecologisch beheren doe je met afvoergoten. Vind je naast functionaliteit ook een mooie look belangrijk voor het terras? Dan zit je goed met de Euroline Discreet Inox goten van ACO. 


Deze afvoergoten zijn overal toepasbaar rondom de woning: tegen muren, voor de garage, in de oprit, in trappen, tegen een bestaand terras of centraal in een nieuw terras. De vrije inloopbreedte van de sleuf bedraagt amper 1 cm. Dat is exact voldoende voor een efficiënte waterafvoer rondom een woning. Omwille van de beperkte breedte van de sleuf, vormt ze geen gevaar voor grijpgrage handjes van de allerkleinsten en is ze dus volledig kidsproof. Daarnaast is ze omwille van de fijne afwerking perfect blootsvoets te belopen. Inox is bovendien een materiaal dat sterk bestand is tegen water dat chloor bevat. Ideaal dus als overloop van een zwembad!

  • Euroline Discreet Inox goten van ACO Passavant.
  • Euroline Discreet Inox goten van ACO Passavant.

Onderhoudsvriendelijk dankzij toegangsluik

Er wordt soms – verkeerdelijk – aangenomen dat een sleufgoot minder onderhoudsvriendelijk is dan een goot met een klassiek rooster. ACO speelt hierop in door zijn sleufgoten uit te rusten met een handig toegangsluik. Hierdoor kunnen de afvoergoten makkelijk gereinigd worden. Het deksel vormt bovendien esthetisch een mooi geheel met de rest van het terras.

Onbeperkt toepasbaar

Om de plaatsing van de afwatering makkelijker te maken, zijn er handige hoekstukken in het assortiment beschikbaar. Dankzij deze hoekelementen zijn de Euroline Discreet Inox goten onbeperkt toepasbaar en zorgen ze voor een discrete waterafvoer die mooi rondom de woning, zwembad of terras kan doorlopen.

Afwatering aan de glaspartij

De Euroline Discreet Inox goten met BFL tussenstuk hebben nog een bijkomende troef. Het tussenelement uit inox (met doorlopend waterinloopprofiel en extra sijpelgaten) vangt sijpelwater en slagregen aan de glaspartij op in de goot. Zo geniet men van een onzichtbare opvang en is waterinfiltratie naar binnen toe 100% uitgesloten.

Het grootste voordeel van dit innovatieve systeem? Het kan tijdens elk fase van het bouwproces geïmplementeerd worden: tijdens de ruwbouwfase, bij de plaatsing van de ramen of bij het aanleggen van de buiteninrichting. Handig!

Op zoek naar een stijlvolle oplossing voor de waterafvoer van een terras, tuin of oprit? Ga naar www.aco.be of bezoek een verkooppunt in je buurt.

Hoe bouw je een sleufgoot in? ACO geeft tips.