De winterwandeling van Anglesey Abbey

De tuinen van Anglesey Abbey in de buurt van Cambridge zijn nauwelijks bekend. Zij verdienen beter want ze zijn uniek in hun genre. Vooral de winter walk, de winterwandeling met winterbloeiende planten, is heel bijzonder.

De tuinen van Anglesey Abbey werden tussen 1930 en 1966 aangelegd door Huttleston Broughton, de latere Lord Fairhaven. Broughton was de zoon van een Engelse vader en een Amerikaanse moeder. De tuinen beslaan een oppervlakte van meer dan 40 hectaren, en bestaan uit een ingenieuze afwisseling van parkachtige delen met open grasvelden, dreven en boompartijen, en meer intieme thematische tuinen, van elkaar gescheiden door hoge hagen of boomgroepen, waardoor je als bezoeker steeds nieuwe dingen ontdekt.


In 1996, naar aanleiding van de honderste verjaardag van de geboorte van Lord Fairhaven, heeft de National Trust een nieuwe ‘Winter Walk’ aangelegd, op de schaal en in de geest van Lord Fairhaven. De Winter Walk is zowat 1,5 km lang en tien à twintig meter breed. Het is sinds zijn creatie uitgegroeid tot een van de populairste onderdelen van de tuin.

anglesey3 copy

 

Lees vervolg in CGConcept, 2015/4