© Boomrooierij Weijtmans

Boomrooierij Weijtmans | 100 jaar vakmanschap en innovatie

Boomrooierij Weijtmans is al 100 jaar dé specialist voor het vellen en demonteren van bomen. Daarnaast houden we ons bezig met het frezen van boomstronken, transport van vrijgekomen materialen, in- en verkoop van hout en houtsnippers, advies en boomveiligheidscontroles (VTA). Met een hypermodern machinepark en een team gecertificeerde European TreeWorkers (ETW) en European Tree Technicians (ETT) hebben we voor iedere opdracht een passende oplossing.


Uniek innovatief machinepark

We werken met een innovatief machinepark dat voldoet aan de normen van deze tijd. Uniek daarin zijn onze vier telescoopkranen. Met flexibele kraanarmen kunnen we takken en boomdelen tot 42 meter hoogte vastpakken, afzagen en gecontroleerd neerhalen.

De unieke 360 graden roterende zaag- klemcombinatie kan op elke gewenste stand worden ingezet. Met de zaagklem kunnen we met een last tot 1.000 kg veilig op hoogte, geheel gecontroleerd manoeuvreren. Zodat bomen veilig in hun geheel of gedeelten over een woning of andere gebouwen heen worden getild om val- en omgevingsschade te voorkomen.

Met deze speciaal ontwikkelde kranen zijn we in staat om snel en veilig te werken op moeilijke locaties zoals in woonwijken, in stedelijke gebieden of langs drukke wegen. Dat kan doordat deze combinaties zelfstandig kunnen rijden én beschikken over een meesturende achteras die zorgt voor maximale wendbaarheid. Met onze telescoopkranen bieden we onze opdrachtgevers de hoogst mogelijke zekerheid om snel, veilig en vakkundig bomen te vellen of takken neer te halen.

Nu in de CG Annual 2021: Boomrooierij Weijtmans, dé specialist voor het veilen en demonteren van bomen.
Wagenpark © Boomrooierij Weijtmans

Voorbereid op de toekomst

Een volledig machinepark staat in eigen beheer ter beschikking zodat we altijd het juiste materiaal voor uw opdracht kunnen inzetten. Van telescoopkranen tot materieel bussen uitgerust met rijdende afzetting en bebording. We komen nooit voor verrassingen te staan. We beschikken naast onze telescoopkranen over onderstaande kranen die we kunnen combineren met zaagklem, stobbenfrees en klepelaar;

  • Mobiele kranen 16 ton ’s
  • Midigravers 8 ton ’s met rupsen tot 1.20 meter breed
  • Rupskranen 16 ton ’s
  • Stronkenfrees variërend van minifrees tot een frees op een tractor, midigraver, of mobiele- en rupskraan gemonteerd, met een capaciteit van 30 tot 150 PK.
  • Vrachtwagens om direct de gerooide bomen af te kunnen voeren.

Met een vloot aan werktuigen zorgen we ervoor dat onze mensen en machines ter plekke komen. Bij Weijtmans vindt u een partner voor alle werkzaamheden omtrent bomen vellen, snoeien en het afvoeren van bomen.

Nu in de CG Annual 2021: Boomrooierij Weijtmans, dé specialist voor het veilen en demonteren van bomen.
Telescoopkraan demonteert boom in woonwijk. © Boomrooierij Weijtmans

Een betrokken partner bij uw projecten

We komen ter plaatse de werkzaamheden opnemen. Zo weten we precies welke mensen, machines en voorzorgsmaatregelen er nodig zijn voor uw werkzaamheden en komen we nooit voor verrassingen te staan. We verzorgen succesvolle groenprojecten en hebben hierbij mens, omgeving en gezonde bomen en bossen hoog in het vaandel staan.

Hoveniers, overheden, collega-boomspecialisten, en boseigenaren in Nederland, Duitsland en België kiezen al jaren voor de expertise van Boomrooierij Weijtmans. Voor hun projecten omtrent boombeheer van openbare ruimte, recreatiedomeinen, parken, bossen, golf- en sportterreinen rekenen zij op onze kennis en onderbouwde keuzes. Omdat alles omtrent het vellen en snoeien van bomen bij ons van a tot z in goede banen wordt geleid.

Boomrooierij Weijtmans is lid van Unie Vlaamse Bosbouw en beschikt over de volgende certificering en keurmerken: KAM-zorgsysteem, ISO9001, ISO14001, FSC en PEFC-keurmerk, gespecialiseerd en gecertificeerd verwijderaar van aangetaste iepen en kastanjes en VCA** gecertificeerd.

Nu in de CG Annual 2021: Boomrooierij Weijtmans, dé specialist voor het veilen en demonteren van bomen.
Inzet telescoopkranen langs autosnelweg © Boomrooierij Weijtmans

Meer info

Boomrooierij Weijtmans B.V.
Handelsweg 18
5071 NT Udenhout (NL)
Tel: +31 13 511 14 83
[email protected]

www.boomrooierijweijtmans.nl

 

Benieuwd naar meer?

» Bestel hier het Jaarboek voor de Belgische groensector. Gratis verzending!