©ELIET

De ELIET Jetzer, dé oplossing voor droogteschade aan het gazon!

De laatste tijd worden we vaak geconfronteerd met hevige weersextremen. De natuur kan echter niet volgen en krijgt hierdoor geen tijd om zich aan te passen aan dit ‘nieuwe normaal’. Het gazon heeft het vooral lastig met de langere periodes zonder regen. Hoe kunt u de grasmat van uw klant helpen om deze extremen te overwinnen en om zich te wapenen tegen droogtestress?

ELIET zocht vanuit de GroenGazonGarantieTM-filosofie naar een duurzame manier om de droogteproblematiek preventief aan te pakken. De uitkomst is de ELIET Jetzer®, een nieuwe machine die je bestaande gazon op een duurzame manier droogteresistenter maakt.


Er zijn tal van gazonmeststoffen of gazon-additieven op de markt die verrijkt zijn met waterabsorberende polymeren (vb. Viano SunProtect). Deze polymeren hebben de eigenschap om een veelvoud van hun eigen gewicht aan vocht te kunnen opnemen en vasthouden.

De ELIET Jetzer® is een machine die het mogelijk maakt deze polymeren in een bestaand gazon in te brengen tot op een diepte van 10 centimeter. Dit gebeurt zonder noemenswaardige visuele schade aan het gazon aan te richten. De ELIET Jetzer® brengt deze polymeren meteen tot in de wortelzone van het gras, waar het heel effectief is.

De opgeslagen vochtreserve in periodes met veel regen kan dan door (gras)planten aangeboord worden als de grond, door een langdurig gebrek aan neerslag, uitgedroogd raakt. Op deze manier kan een gazon gemakkelijker 6 tot 8 weken van droogte overbruggen.

www.elietmachines.com

De ELIET Jetzer, dé oplossing voor droogteschade aan het gazon!
©ELIET