Agribex bekroont innovaties met gouden en zilveren Buxus

Bij elke editie organiseert Agribex een wedstrijd waarbij de grootste innovaties in de dierlijke, de plantaardige of de tuinsector worden bekroond. Een gespecialiseerde, onafhankelijke jury beoordeelt alle ingediende dossiers. Voor deze editie van de Selectie van Nieuwigheden werden in totaal 92 dossiers ingediend. 19 inzendingen liepen binnen voor het onderdeel “Tuin en groene zones”. De jury, die dit jaar bestond uit Johan De Leener, Luc Vande Ginste en José Larsy, reikt voor de tuinsector één Gouden en twee zilveren Buxussen uit.

Gouden Buxus / Stihl MS500


DeAgribex Gouden Buxus Stihl algemene winnaar is de Stihl MS500i, de eerste kettingzaag ter wereld met elektronisch gestuurde brandstofinjectie. Componenten zoals de carburator of de ontstekingsmodule zijn daarom niet langer nodig. De brandstof wordt rechtstreeks via de injectieklep in het carter geïnjecteerd. Brandstofhoeveelheid, injectietijd en ontstekingstiming worden volledig automatisch berekend door de besturingseenheid. Onafhankelijk van externe omstandigheden zorgt de sensorgestuurde brandstofmenging al vanaf het opstarten voor sterke motorprestatie. Deze bosbouwzaag voor professionele gebruikers heeft een acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts 0,25 seconden en heeft een vermogensgewicht van 1,24 kilogram per kilowatt. De motoreenheid weegt slechts 6,2 kg.

Agribex Gouden Buxus Stihl CG Concept Groenvoorziening

 

Zilveren Buxus / Eliet Collector C550 ZR

De Agribex Zilveren Buxus ElietEliet Collector C550 ZR is een zelfrijdende verticuteerder met zijdelingse afvoer, die beschikt over een werkbreedte van 55 cm en uitgerust is met double cut messen. Innovatief is dat het uitgeharkte materiaal verzameld en zijdelings afgelegd wordt. Het uitgelichte materiaal wordt door de messen in een afvoerkanaal geprojecteerd. De ingebouwde vijzel voert het materiaal naar de zijkant van de machine af. Het materiaal wordt zo op een smalle berm verzameld. Bij de volgende werkstrook kan deze berm door de machine terug worden opgenomen en samen met het uitgeharkte materiaal van deze tweede werkstrook in één berm worden afgelegd op de eerste werkstrook. Zo kan de C550ZR het mos en vilt van 1 meter werkbreedte op één berm verzamelen, wat zorgt voor enorme tijdswinst bij het opruimen.

Agribex Zilveren Buxus Eliet CG Concept groenvoorziening

Zilveren Buxus / Ego Power+ Powerload

De Winnaar Zilveren Buxus Agribex 2019 Ego Power + Powerload is een maaikop voor trimmer met automatische opwindfunctie. De Powerload draait automatisch de maaidraad in de maaikop op door middel van een druk op de knop. De maaikop heeft voor het inbrengen van de maaidraad een duidelijke grote invoerplaats met metalen invoeropening, die ook na intensief gebruik duidelijk zichtbaar blijft. Is de draad in de maaikop ingevoerd en is deze aan beide zijden even lang, dan windt de draad automatisch op door op de knop te drukken. Dit gepatenteerde systeem biedt een oplossing voor de huidige grote ongemakken bij het invoeren van de maaidraad.

Agribex Zilveren Buxus Ego Power Plus CG Concept groenvoorziening