Dag van het Zoniënwoud 2020

Op zondag 18 oktober 2020 staat het Zoniënwoud in de schijnwerpers tijdens de vierde Dag van het Zoniënwoud. Boswachters en bosarbeiders, natuurverenigingen en natuurgidsen zullen die dag het publiek over het bos sensibiliseren en vertellen over hun werking op het terrein. En men krijgt de unieke kans om op deze uitzonderlijke dag plekken in het bos te ontdekken die normaal ontoegankelijk zijn.

 


Thematische wandelingen over het Ecoduct, bosbeheeractie op een neolithische site, op pad met de boswachter, een sportieve fietstocht langs de verschillende bosreservaten van het Unescowerelderfgoed, demonstratie houtbewerking, speel-en zoektochten voor families met kinderen, een ochtendjogging, dansvoorstellingen middenin het bos, gloednieuwe wandelingen door het Geografisch Arboretum van Tervuren, een literaire expo en de opening van de gerenoveerde bakoven aan het Bosmuseum in Groenendaal, initiaties bosbaden, een boerenmarkt met verse streekproducten, werfbezoeken over de toekomst van het bos, een brede waaier aan originele buitenspeel en ravot-activiteiten voor de jongste bosliefhebbers en nog veel meer activiteiten vullen het programma.

De activiteiten worden gecentraliseerd rond de toegangspoorten van het Zoniënwoud: Rood Klooster, Renbaan Bosvoorde, Groenendaal, Middenhut, Jezus-Eik, Arboretum Tervuren, Park van Tervuren, Domaine Régional Solvay.

Ontdek hier het volledige programma

COVID-maatregelen

Activiteiten in open lucht, vooraf inschrijven voor groepsactiviteiten, het respecteren van de afstandsregels en het dragen van een mondmasker zorgen ervoor dat de Dag van het Zoniënwoud veilig beleefd kan worden.