Arboretum Kalmthout ontvangt internationale ArbNet erkenning

Arboretum Kalmthout ontvangt de ArbNet Accreditation Level III van het Morton Arboretum in de Verenigde Staten.

Het ArbNet Arboretum Accreditation Program is een initiatief van het Morton Arboretum in de Verenigde Staten. Het is een erkenning voor het bereiken van professionele standaarden in het beheer van een arboretum, het ontwikkelen van educatieve programma’s en het beschermen van bomen.


Arboretum Kalmthout krijgt als vijfde arboretum in Europa de internationale ArbNet erkenning. De bomenverzameling krijgt het level III, het hoogste te behalen niveau is Level IV.

Level III arboreta hebben een collectie van minstens 500 houtachtige planten die beheerd wordt door een conservator. Zij wisselen informatie met andere arboreta uit via een collectiedatabank en nemen actief deel aan wetenschappelijke programma’s over het conserveren en bestuderen van bomen en planten. Daarnaast is de collectie toegankelijk gemaakt voor publiek en vullen publicaties en een uitgebreid educatief programma de publiekswerking aan.

Arboretum Kalmthout is de vijfde tuin in Europa die de ArbNet erkenning in ontvangst mag nemen. De vier andere erkende Europese tuinen zijn: Arboretum Wespelaar (BE), Dendrologicka Zahrada (CZ), The University of Oxford Botanic Garden & Harcourt Arboretum (UK) en Westonbirt, The National Arboretum (UK).