Dag van het Park 2016

De Dag van het Park 2016 heeft dit jaar plaats op zondag 29 mei. Thema dit jaar is ‘Het park, gelukkig dichtbij’.

 


Het Agentschap voor Natuur en Bos nodigt de Vlaamse steden en gemeenten dan uit om samen met hun inwoners het park in de buurt in de bloemetjes te zetten. Tijdens een Dag van het Park krijgen de inwoners de kans om elkaar eens op een andere manier en middenin het groen te ontmoeten. Met als thema ‘Het park, gelukkig dichtbij’ wijst het Agentschap voor Natuur en Bos erop dat het goed is om een park dichtbij te hebben én dat parken gelukkig maken.

 

Ideëenboek

Organiseer één of enkele toffe activiteiten en schrijf ze in op de UiT-databank met de tag ‘Dag van het Park’. Zo komen ze ook in het overzicht op www.dagvanhetpark.be te staan en zorgt het ANB ervoor dat ze mee worden opgenomen in publicaties zoals De Zondag en de Streekkrant.

U hebt als gemeente zin in de Dag van het Park, maar u hebt te weinig inspiratie om een programma in elkaar te boksen? Blader dan zeker eens door het ideeënboekje op www.dagvanhetpark.be . U vindt er tal van leuke activiteiten die de inwoners van uw gemeente zeker gelukkig zullen maken.

Aarzel niet om samen te werken met sport- en jeugdverenigingen, muziek- en kunstacademies en/of lokale handelaars om van jouw Dag van het Park een succes te maken.

En tot slot: nodig uw inwoners uit. Download en personaliseer de affiche. Plaats ze in het gemeenteblad en afficheer ze op de gemeentelijke infoborden. Zet een blogger aan het werk en schreeuw het van de daken op sociale media (daar gebruiken we hashtag #dagvanhetpark).

 

U vindt alle informatie op www.dagvanhetpark.be