CIVA / Lezing ‘Landschappen het onvoltooide’

CIVA organiseert op woensdag 18 januari een voordrachtenreeks over het nieuwe boek van tuin- en landschapsarchitect Christian Vermander ‘Landschappen het onvoltooide’

Na jarenlang als landschapsarchitect te hebben gewerkt publiceert Christian Vermander, oprichter van Buro voor Vrije Ruimte, ‘Landschappen het onvoltooide. Deze tweedelige publicatie biedt een overzicht van zijn werk aan de hand van een hele reeks studies, projecten en lesopdrachten in Zwitserland, studies en realisaties in België en elders, en bijdragen van diverse auteurs.


Centraal staat een landschapspraktijk die zich onderscheidt door een manier van denken die de nadruk legt op de primordiale band tussen het gevoel voor schoonheid en de natuur. Aan de hand van zijn werk onderzoekt Vermander de geschiedenis en de toekomst van wat de buitenruimte eigenlijk inhoudt en wat niet.

Samen bieden de twee volumes een unieke kijk op tuin- en landschapsarchitectuur, waarbij de verwondering over en de perceptie van de buitenruimte in al haar aspecten, in tijd en beweging, wordt vernieuwd.

In aanwezigheid van Chris Vermander, Jef De Gryse (landschapsarchitect) en Paul Geerts (journalist)

SCHRIJF JE HIER IN