BVTL-prijs voor studenten tuin- en landschapsarchitectuur

Elk jaar reikt de Belgische Vereniging van Tuin- en Landschapsarchitecten BVTL een prijs uit aan verdienstelijke studenten van elke landschapsschool in België.

Kersvers afgestudeerde studente landschaps-en tuinarchitectuur aan de Erasmushogeschool in Brussel Katrien Hoebeke, won de prijs van de BVTL. Voor opleidingshoofd Steven Goossens was Katrien een voorbeeld als werkstudent: “Ze was gewoon een erg goede student, die bij elk project het onderste uit de kan haalde. Ze ging vaak zelfs verder dan wat wij van onze studenten verwachtten. Dat terwijl je als student in het werktraject toch vaak veel minder tijd hebt. Ze bracht ook vernieuwende ideeën en feedback voor de opleiding. Ze heeft deze prijs meer dan verdiend.”


Hannah Van den Broeck heeft zich tijdens de opleiding bewezen als een zeer gedreven student en dit doorheen haar driejarige Landschaps-en tuinarchitectuur-opleiding aan de School of Arts, HoGent. Voor de opleiding heeft ze in haar bachelorproef getoond hoe een landschapsarchitect vandaag een opdracht dient te benaderen. Het 34 km tellende ‘Fruitspoor van Drieslinter tot Tongeren’ heeft ze breder getrokken dan de opdracht zelf, maar een vernieuwend verhaal opgebouwd vanuit een breed werkend landschap. Voor de opleiding is het dan ook fijn om Hannah haar inzet en motivatie erkend te zien via zowel deze bijzondere prijs van de BVTL, als haar rechtstreekse instroom van de professionele bacheloropleiding in de academische masteropleiding Landscape Architecture and Planning aan Wageningen University and Research.