Brussels Gardens: de groene ruimten vlak bij u

Tijdens deze quarantaineperiode, kan u nog steeds een luchtje scheppen in uw omgeving, voor zover u de veiligheidsmaatregelen naleeft. Dankzij de website ‘Brussels Gardens’ kan u de groene ruimten in Brussel ontdekken.

Dankzij de geolokalisatie die kan worden geactiveerd op Brussels Gardens (te accepteren bij uw instellingen) kan u zonder moeite de naburige parken ontdekken! De kaart past zich aan in functie van uw locatie en toont u waar u kan gaan wandelen in uw nabije omgeving. Indien u de geolokalisatie liever niet activeert, is het nog steeds mogelijk om een opzoeking te doen in functie van criteria zoals uw postcode, gemeente of de naam van het park.


De website dompelt u onder in de geschiedenis en het erfgoed van de groene ruimten, met daarbovenop informatie over de specifieke kenmerken ervan (beschermd landschap, natuurreservaat, archeologische site…). In Brussels Gardens staan ook de meeste dier- en plantensoorten van elk park vermeld. Dit geeft u ook de gelegenheid om te begrijpen hoe men in de groene ruimten te werk gaat om de biodiversiteit te bevorderen en deze rijkdommen te doen ontdekken.