Brussel / Tenstoonstelling Grote kunst van de kleine tuinen

De tentoonstelling ‘Grote kunst van de kleine tuinen’ tot 20 juni in de Sint-Gorikshallen in Brussel brengt aan de hand van foto’s een beeld van negen jaar ‘Tuinen in feesttooi’, het jaarlijks open tuinenfestival in Brussel.

Sinds 2008 is de manifestatie « Tuinen in Feesttooi» DE jaarlijkse ontmoetingsplaats voor liefhebbers. Te vaak werden tuinen als versiering of collectie van planten voorgesteld. Nu worden ze meer en meer als authentieke creaties aanzien, die verschillende stijlen en schoonheidsidealen hebben beleefd.


De kunsthistoricus Odile De Bruyn en de fotograaf Michel Clinckemaille hebben in het kader van deze tentoonstelling samengewerkt en hun visies uitgewisseld. Ze stellen de vraag naar de betekenis van stijl in de tuinen en stellen de grote esthetische stromingen voor die de geschiedenis van deze hebben gevormd. Daarbij hebben ze de schoonheid van Brusselse « achterlanden » verkend.

Tijdens deze tentoonstelling, bedacht en uitgewerkt door de nieuwe CIVA Stichting en gefinancierd door de kabinetten van Rudy Vervoort en Céline Frémault van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Brussel Milieu, wordt opnieuw een bezoek gebracht aan negen jaar « Tuinen in Feesttooi » en wordt de buitengewone diversiteit van de Brusselse tuinen verkend.