Brussel / Nomineer jouw favoriete fruitboom voor de fruitboomverkiezing van het jaar

Het coronavirus schudt ons leven door elkaar. Daarom organiseert VELT in Brussel willen de fruitboomverkiezing van het jaar. Als jouw boom wint, kun je bovendien ook zelf iets leuks winnen.

De fruitboomverkiezing is een initiatief van Verger Partagé, een project van Velt om Brussel in contact te laten komen met haar fruit. ‘Onze hoofdstad bezit een schat aan fruitbomen en boomgaarden’, aldus medewerkster Catheline Pieters. Op meer dan 100 plaatsen vind je Brussels fruit. Op de website van Verger Partagé toont een kaartje waar fruitbomen groeien en wie ze beheert. ‘Met de fruitboomverkiezing hopen we die nog beter in kaart te brengen.’


Fruitboomverkiezing

De bedoeling van de fruitboomverkiezing is dat alle Brusselaars hun favoriete fruitboom kenbaar maken. Daarbij moet de fruitboom aan de volgende criteria voldoen:

• Ze moet zich op het grondgebied van het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest bevinden
• Ze moet zichtbaar zijn voor het publiek
• En ze moet een speciale betekenis hebben op ecologisch, sociaal of cultureel vlak
Met andere woorden is niet alleen het uitzicht van de boom belangrijk. Ook het verhaal achter de boom speelt een rol.

Jouw favoriete fruitboom kandidaatstellen gaat via dit formulier en dat tot 12 juli 2020.

Na 12 juli zal een onafhankelijke jury uit alle kandidaat-bomen de zeven toppers selecteren. Als die bekend zijn, mag het publiek op zijn beurt stemmen op zijn favoriete boom. De winnaar zal tot slot eind oktober tijdens een persmoment bekend worden gemaakt. Was het jouw boom? Dan ga je met een mooi cadeau naar huis.

Bron: VELT