BIJLEREN VANUIT UW KOT / Hoe maak je tuinen klimaatbestendig? [VIDEO]

Klimaatbestendige tuinen helpen wateroverlast te voorkomen en kunnen langere tijd tegen de droogte. Daarom stimuleert de provincie Vlaams-Brabant haar inwoners om hun tuinen bestand te maken tegen de gevolgen van de klimaatverandering. Bovendien is zo’n klimaatbestendige tuin ook een meer biodiverse tuin met plaats voor vogels, bijen, vlinders en een aangenamere plek voor mensen.

Bron: Provincie Vlaams-Brabant


 

Inspiratie-webinar Steenbreek: Hoe maak je tuinen klimaatbestendig?

Op 21 april 2020 organiseerde het Nederlandse Steenbreek.nl een inspiratie-webinar over het klimaatbestendig maken van tuinen.

 

 

Bron: operatiesteenbreek.nl

Zakboek voor de klimaattuin

Het Zakboek voor de klimaattuin vertelt je alles over klimaatbewustzijn, zowel in kleine als grote tuinen. In het boek focussen de auteurs op wat belangrijk is voor de tuin van de toekomst: schaduw, klimaatadaptieve beplanting, biodiversiteit, spaarzaam omgaan met water en waterevacuatie. Één voor één dure termen, die niet langer afschrikken na het lezen van dit boek. Dankzij het Zakboek voor de klimaattuin wordt het klimaatverhaal écht tastbaar. Aan de hand van een reeks voorbeelden, helpt het boek je op weg om je tuinbeleving te optimaliseren.