Boomkwekerijen Van Hulle viert 222 jaar

Boomkwekerij Van Hulle B& C uit Maldegem, één van de oudste familiebedrijven van het land, dat de jongste jaren een zeer sterke expansie wist te realiseren op diverse internationale markten.

In 1792 ploegde stamvader Bernardus Van Hulle voor het eerst de Maldegemse grond om en plantte er bomen. Dit was de start van een generatielange plantenhandel die tot op vandaag groeit en bloeit. Van Hulle B&C is uitgegroeid tot dé boomkwekerij van haagplanten, bosplanten en jonge planten voor doorkweek met blote wortel. De kwekerij bestaat uit 100 hectare bos- en haagplantsoen in blote wortel. De zaden worden op het bedrijf zelf bewaard en gestratificeerd in geklimatiseerde ruimtes. Daarnaast bestaat de bedrijfsactiviteit ook uit het verhandelen van het volledige boomkwekerij assortiment (bomen, kluitplanten, containerplanten, bodembedekkers, plantgoed in P9, rozen, bosplanten in container, buxus, taxus, siergrassen …).


Als een van de grootste kwekers van taxus baccata mogen Carl en Bart Van Hulle ook prat gaan op het bedenken van de “Vergroot de hoop” actie, een actie die erop gericht is om het snoeisel van de taxushaag afzonderlijk in te zamelen, omdat het baccatine bevat, een belangrijke grondstof voor de productie van kankerbestrijdende geneesmiddelen. Op die manier leverden ze een enorme bijdrage om kanker beter te bestrijden.

Ter gelegenheid van de 222ste verjaardag van het bedrijf zal het bedrijf van de broers Bart & Carl Van Hulle Groot-Maldegem  dit jaar onderdompelen in een unieke kerstsfeer met 222 kerstbomen.

Hier kunt u een brochure downloaden over de geschiedenis van het bedrijf.