Ecologische designbestrating Virage in de prijzen

Met zijn designlook laat de waterdoorlatende tegel Virage van Marlux zien hoe veelzijdig en eigentijds de prefab betonsector vandaag is. Goed voor een FEBE Elements Award, uitgereikt door de Federatie van de Betonindustrie.

Marlux kreeg de FEBE Elements Award 2014 voor meest opmerkelijke prefab betonrealisatie in de categorie ‘Small Scale Precast’, voor projecten met kleinschalige elementen. De waterdoorlatende ‘Virage’ meet 30 op 30 cm, maar creëert een wereld van mogelijkheden. Zo kan je tal van originele en verrassende patronen leggen – van excentrieke cirkels over speelse golven tot organische kronkels. Daarbij tekent het evenwicht tussen beton en gras/kiezel voor een indrukwekkend lijnenspel.


De jury loofde Virage als “esthetisch verantwoord en tegelijk functioneel betonproduct dat een duurzame infiltratie van regenwater mogelijk maakt. De tegel is een mooi object op zich, en kan zeer veel architecturale stijlen aan.”

Ludo Monten, Product Development Manager bij Marlux: “Met Virage krijgen tuinliefhebbers een ecologisch designalternatief voor de klassieke waterdoorlatende bestratingen die vandaag op de markt zijn. We ontwikkelden het product samen met ontwerpers van bundl, omdat we sterk geloven in de synergie met een extern designbureau. Deze prijs is dan ook een leuke erkenning voor onze continue investering in innovatieve producten.”

Virage is een uniek product dat complexe producteisen weet te rijmen met eenvoud. De bestrating wordt ook verdeeld door Stradus Infra, het zusterbedrijf van Marlux dat zich op de publieke markt richt.