Boom van het Jaar 2021 / De Mammoetboom in Virton [VIDEO]

De grote winnaar van de wedstrijd Boom van het Jaar 2021 is de Mammoetboom uit de provincie Luxemburg, ingezonden door het Collège Notre Dame du Bonlieu in Virton.
Iedereen kan gratis een lievelingsboom indienen als kandidaat ‘Baillet Latour Boom van het Jaar’. Zowel bomen in particuliere eigendom als bomen op publiek domein kunnen als kandidaat voorgesteld worden. Elke kandidaat boom moet wel publiek zichtbaar zijn. Uit de verschillende kandidaten kiest de jury één laureaat per Waalse provincies en één uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De professionele jury zal zich voornamelijk baseren op het verhaal van de boom of zijn rol in de omgeving. Nadien gaat de stemronde open en kiest iedereen mee de Belgische winnaar voor 2021. Volgend jaar is het opnieuw de beurt aan de Vlaamse provincies en het Brussels Hoofdstedelijk

De Mammoetboom in Virton

De sequoia is de emblematische boom van het Collège Saint-Joseph, vandaag het Collège Notre-Dame du Bonlieu. De boom werd zeker eind 19de eeuw geplant. Hij heeft duizenden studenten onder hem zien passeren. Aan de voet van deze majestueuze boom zijn enkele groepsfoto’s gemaakt.


De sequoia is een belangrijke boom voor de stad Virton, want er stonden er verschillende waarvan er nog enkele staan: die van het Parc Foncin en die van de burgemeester M. Culot. In het College is de sequoia in zekere zin de boom die “het bos verbergt”. Op de site staan veel andere markante bomen: een opmerkelijke linde, een majestueuze paarse beuk, een boomgaard, walnotenbomen, hazelaars enzovoort.