Boom Inspiratie Dag

Op donderdag 26 oktober 2017 organiseren de vakbladen Boomzorg, Stad+Groen en Boom in Business voor de zevende keer de Boom Inspiratie Dag.

Bedoeling is alle ontwikkelingen op gebied van bomen, planten en heesters, techniek, informatietechnologie en beheer en onderhoud bij elkaar brengen.


Het thema van de praktijkdag is dit jaar ‘bomen inspireren mensen’.

Boomprojecten

In de Inspyrium Hall of Fame zal een tentoonstelling plaatsvinden van de mooiste en meest inspirerende boomprojecten van de afgelopen tijd.

• Bomencarré op IJburg, Amsterdam


In mei dit jaar leverde de Nationale Bomenbank het bomencarré op, een project van 32 jongvolwassen moseiken in een kwadraatopstelling op het opgespoten Centrumeiland van IJburg in Amsterdam. Een van de uitdagingen voor de bomen, met hun maaiveld van 5,5 m boven NAP, was het creëren van een schijn-grondwaterspiegel.

• Groeiplaatsinrichting Maankwartier in Heerlen

TGS, de gemeente Heerlen en engineer Antea Group hebben de afgelopen jaren de groeiplaats voor vijf honingbomen van Boomkwekerij Lappen voorbereid en ingericht op een van de daken van het project Maankwartier in Heerlen. De bomen op het dak maken gebruik van een watermanagementsysteem dat water op het dak vasthoudt, irrigeert en eventueel overschot bij piekbuien rustig van het dak afvoert.

• Het Witte Lint, Boomkwekerij Udenhout en Vaarkamp B.V.

 

Voor deze editie van de competitie ‘Boomproject van het Jaar’ (BvhJ) van de landelijke VHG Vakgroep Boomspecialisten treedt Boomkwekerij Udenhout naar voren met boomproject Het Witte Lint. Boomkwekerij Udenhout kweekte voor de provincie Gelderland Crataegus persimilis ‘Splendens’ op voor het traject tussen Zutphen en Eefde. Vaarkamp BV uit Ede plantte er 1177 van aan aan weerzijden van de N348. Ze moeten een wit lint gaan vormen. Medio juni werden de geplante bomen, die in een hellingshoek van 50 graden staan, opgeleverd.

Inspiratieboom 2017

Tevens wordt voor de derde keer de Inspiratieboom 2017 uitgereikt. Volgende bomen zijn geselecteerd als Inspiratieboom: Koelreuteria paniculata, Heptacodium miconoides, Castanea sativa.

De Boom Inspyratie Dag vindt plaats bij het Inspyrium van Boomkwekerij Ebben in Cuijk.

boominnovatiedag.nl