Bobcat lanceert nieuwe afstandsbediening voor zijn compacte laders

Bobcat lanceert een nieuw afstandsbedieningssysteem voor de compacte laders. Met dit systeem kunnen bestuurders hun stoel in de cabine verlaten en de Bobcat-lader op afstand bedienen. Het systeem is geschikt voor alle modellen schrankladers, compacte rupsladers en AWS-wielladers van Bobcat, die uitgerust zijn met de selecteerbare joystickbediening (SJC).

Het nieuwe plug-and-play systeem bestaat uit een eenvoudige, draagbare en robuuste radiografische afstandsbediening die in enkele minuten op machines kan worden gemonteerd en gedemonteerd, waarbij er geen aanpassingen aan de machine noodzakelijk zijn.


De afstandsbediening heeft tot doel de veiligheid, het comfort en de productiviteit te verhogen door de machinist te vrijwaren van stof, lawaai, trillingen en andere gevaren of het werken gemakkelijker te maken op werkplekken die speciale veiligheidsmaatregelen vereisen. Het werk kan sneller en met een hogere precisie worden uitgevoerd. Voor sommige toepassingen kan men dankzij de afstandsbediening volstaan met minder personeel. Voor meer veiligheid beschikt het systeem over een noodstopknop en val- en kantelherkenning. Elke afstandsbedieningskit is beveiligd met een specifiek wachtwoord.

De afstandsbediening wordt geleverd met twee verwisselbare batterijen met een totale batterijduur van 20 uur. De afstandsbediening heeft een ergonomisch ontwerp en een robuuste, weerbestendige behuizing.

www.bobcat.com