Blikveld / Lezing biodiversiteit in de tuin

De nieuwe vakvereniging van tuin- en landschapsarchitecten BLIKVELD organiseert op zondag 27 maart van 10 tot 13u een lezing over Biodiversiteit in de tuin.

We houden al vaak rekening met klimaatverandering door het toepassen van o.a. klimaatadaptief groen en watercaptatie. Maar het stoppen van de snelle achteruitgang van de vele soorten in fauna en flora vormt minstens een even grote uitdaging. In het kader hiervan organiseert Blikveld een studievoormiddag rond biodiversiteit in tuinen.


Hans Van Dyck – bioloog en hoogleraar Gedragsecologie & Natuurbehoud in Louvain-la-Neuve – verzorgt de voordracht ‘Biodiversiteit in de tuin: een beestige kijk op het leven’. Lezing op maat van de landschaps- en tuinarchitect met praktische ontwerptips. Hoe kunnen we biodiversiteit ondersteunen door een aangepast ontwerp van onze tuinen? Moeten we radicaal alles omgooien en zorgen voor een verwilderde tuin? Of kunnen we beter bedachtzamer te werk gaan?

Daarna stellen auteurs Greet Tijskens, siertuinverantwoordelijke bij Velt, en tuinontwerpster Geertje Coremans de nieuwe uitgave voor van hun boek ‘Ecologische tuin, van aanleg tot beheer’. Deze handleiding voor tuineigenaars en professionals focust op aanleg en beheer van waardevolle tuinen, waar klimaatadaptatie en ondersteuning van biodiversiteit vanzelfsprekend zijn.

De uitgangspunten van beide lezingen vormen nadien de aanzet voor een gesprek. Enkele tuinarchitecten bereiden vanuit hun praktijk vragen voor en het publiek wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een leerrijk debat.
De lezingen hebben plaats in De Studio in Antwerpen.


Bekijk hier het programma. Inschrijven voor 23 maart kan u hier.