8e Limburgse Contactdag Beton in publieke ruimte

FEBELCEM start op dinsdag 31 mei 2022 met een 8e ronde van Provinciale Contactdagen in het Thor Park te Genk, op het voormalige mijnterrein van Waterschei. Sinds enkele jaren koppelt FEBELCEM aan de studienamiddag een ontspannende activiteit in de voormiddag, in dit geval een natuurwandeling in het Nationaal Park Hoge Kempen, onder leiding van een Ranger.

Het thema van de namiddag is het gebruik van betonverhardingen in openbare ruimte en infrastructuurwerken. De formule is ongewijzigd: een vijftal presentaties met een combinatie van technische informatie en inspirerende voorbeelden.


Als blikvangers noteren we deze keer het Stadspark De Motten in Tongeren en de nieuwe fietstunnels op de ring van Hasselt. Verder wordt de 50-jarige geschiedenis van het doorgaand gewapend beton in België voorgesteld, wordt het drainerend beton als bijdrage in het integraal waterbeheer toegelicht en komen de veelzijdigheid en kwaliteit van beton aan bod, zowel voor het ter plaatse gestort beton als voor prefab betonproducten.

Wat vandaag ook cruciaal is voor de cementen betonsector zijn de inspanningen om te komen tot een klimaatneutrale toekomst, de zogenoemde CEMENT & BETON ROADMAP 2050. De voornaamste krachtlijnen zullen u voorgesteld worden.

Dit evenement wordt georganiseerd door de Federatie van de Belgische Cementnijverheid, met de steun en medewerking van: Fedbeton – Bouwunie – VlaWeBo – Benor – Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw – Infopunt Publieke Ruimte – FEBE – AB Roads – Agentschap Wegen en Verkeer.


Deelname is gratis maar voorafgaande inschrijving verplicht: Inschrijven

Meer info: febelcem.be