Carrières du Hainaut: Blauwe steen, de milieuvriendelijke keuze

Blauwe steen uit Henegouwen is een duurzaam product bij uitstek: hij is stevig, niet-poreus, heeft een maximale levensduur en biedt vele mogelijkheden voor hergebruik. Geen enkele imitatie van keramiek of composiet kan tippen aan het unieke, authentieke en levende karakter. Terwijl buitenlandse stenen met een gelijkaardig uitzicht en imitatiestenen bedoeld zijn om na verloop van tijd te worden vervangen, krijgt alleen echte Belgische blauwe steen nog meer charme met patina en is hij op natuurlijke wijze bestand tegen slijtage en samendrukking.


Carrières du Hainaut

Al meer dan 130 jaar ontgint Carrières du Hainaut® deze unieke en authentieke steen uit onze Belgische ondergrond. Zijn onvergelijkbare kwaliteit heeft deze steen wereldwijde faam opgeleverd. Door de expertise en knowhow en het materieel voortdurend te verbeteren, is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste sierkalksteengroeve van Europa. Blauwe Steen uit Henegouwen® is 100% «made in Belgium» en dus ecologisch verantwoord. Een lokaler materiaal is moeilijk te vinden.

Carrières du Hainaut blauwe steen milieu klimaat duurzaamheid tuin zwembad CG Concept Jaarboek 2020

Samenwerken

Dankzij de grote ontginnings- en productiecapaciteit van de groeve kan aan de meest veeleisende wensen in de gewenste hoeveelheden en met een relatief korte levertijd worden voldaan. Naast het werken met een netwerk van verdelers met erkende knowhow biedt Carrières du Hainaut® creatief en technisch assistentie aan architecten, studiebureaus, ontwerpers enz voor het uitwerken van hun projecten.

Waarom kiezen voor blauwe steen?

Blauwe steen uit Henegouwen verfraait elke tuin, ongeacht of hij knap ontworpen, klassiek of eerder natuurlijk is. Een nieuwe gevelbekleding, een terras of parking, de boord van een zwembad, een tuinpad of een muurtje: dit tijdloze en edele materiaal verleidt door zijn elegantie, verfijning en authenticiteit. Van het intense EnoLuce® tot het delicate EnoSkin®, dankzij de vele tinten en de talrijke mogelijke afmetingen en toepassingen, is dit natuursteen een logische en milieuverantwoorde keuze voor uw duurzame verfraaiingswerken. Een steen met stijl en karakter die zich harmonieus laat combineren met hout, baksteen, pleister en om het even welk nieuw of oud materiaal. De makkelijk te onderhouden blauwe hardsteen is stevig, duurzaam, tijdloos en wordt met de  tijd altijd maar mooier. Dit materiaal behoudt zijn kwaliteiten en charmes en kent een uitzonderlijke levensduur. Alleen de mooiste stenen verdienen uw aandacht. Bij Carrières du Hainaut gebeurt de selectie dan ook streng en zonder toegevingen. Zo vormt dit opmerkelijke kwaliteitslabel uw beste garantie.

  • Duurzaam en ecologisch
  • Recycleerbaar en herbruikbaar
  • Toegevoegde waarde aan onroerende goederen
  • Niet-poreus en beschermd tegen vlekken
  • Bestand tegen slijtage en schokken
  • Vorstbestendig
  • Uitgebreid gamma afmetingen, tinten en texturen
  • Vrijheid van creatie

Carrières du Hainaut blauwe steen milieu klimaat duurzaamheid tuin zwembad CG Concept Jaarboek 2020

>> www.carrieresduhainaut.com