Belgische bedrijven op IPM 2017

Onder de VLAM-koepel nemen 38 Belgische bedrijven aan de internationale vakbeurs voor de tuin- en sierteeltsector IPM Essen van 
24 tot 27 januari 2017.

IPM Essen is wereld’s grootste vakbeurs voor de tuinbouw- en sierteeltsector. Met 1500 exposanten uit 45 landen presenteert deze beurs aan 60.000 verwachte vakbezoekers een omvattend en wereldwijd uniek exposantenaanbod uit de sectoren planten, techniek, floristerie en uitrusting.


U vindt De Belgische deelnemers in hal 2 (stand B25 + D30), hal 12 (stand D42) en hal 7 (stand E35). Terwijl in hal 2 de focus ligt op typisch Vlaamse producten als azalea’s, rododendrons, bloeiende kamerplanten, de Vlaamse laurier en chrysanten, aangevuld met ook struiken, jong- en perkplanten, komen in hal 12 voornamelijk boomkwekerijproducten aan bod.

 

Noviteiten

We presenteren u enkele noviteiten van de deelnemende bedrijven tijdens IPM.
• De Helleborus-specialist Het Wilgenbroek pakt uit met zijn Helleborus VIV ‘VICTORIA’. Deze noviteit valt op door zijn massa aan purperen bloemen. Het is een Helleborus Orientalis variëteit die reeds bloeit vanaf september en blijft doorbloeien tot in de lente.
Deze noviteit wordt op de markt gebracht door Microflor.

 

 

• Aduro Orange en Violet zijn de jongste nieuwkomers binnen het assortiment van Gediflora’s Belgian Mums® chrysanten en vallen op door hun tweekleurige bloemen. Deze bicolors sieren zowel het interieur als de patio of terras. Deze Aduro’s hebben intense en warme kleuren: oranje en violet. De bloemen openen zich extreem traag, wat garant staat voor een veel langere houdbaarheid op het winkelpunt.

 

Dataflor pakt uit met nieuwe tricolore mixpotten van chrysanten en biedt zo een antwoord op de groeiende vraag naar gemengde kleurcombinaties. Er is zowel een mengel voor grote potten, tot plantdiameter 1.20 m, als een mengsel voor de kleine pot met een diameter van 30 cm beschikbaar. Voor de teelt van deze chrysanten worden hoge eisen gesteld aan de verschillende variëteiten. Uniformiteit is hierbij uiterst belangrijk. Alle variëteiten in eenzelfde mengsel dienen immers dezelfde groeisnelheid, dezelfde bloeidatum, én ook dezelfde bloemsteellengte en bloemdiameter te hebben.

 

• Bij Exotic Plant is een nieuwe ster geboren: Guzmania Stella. En dat mag je letterlijk nemen omwille van zijn prachtige oranje stervormige bloem. Met zijn compacte groene blaadjes neemt dit plantje ook nog weinig plaats in, wat economisch voordelig is. ‘Stella’ is het meest geschikt voor de kleinere potmaat: 6 tot 10 cm. De plant wordt 25 cm hoog.

Meer info over de Belgische deelname aan IPM vindt u op www.flandersplants.be.