België in de kijker op Paysalia

Paysalia in Eurexpo Lyon is de belangrijkste vakbeurs voor tuinspecialisten in Frankrijk. Gedurende drie dagen, van 1 tot 3 december 2015, zetten honderden exposanten uit 30 landen hun beste beentje voor. België is dit jaar eregast op Paysalia.

Paysalia werd opgericht in 2009 op initiatief van de UNEP, de Franse Federatie voor Professionele Groenaannemers. Met meer dan 400 exposanten uit 30 landen en meer dan 14.000 professionele bezoekers is Paysalia uitgegroeid tot de belangrijkste Franse vakbeurs voor de groensector. Alle fabrikanten en verdelers van grondstoffen, materialen en gereedschap voor professionelen, boom- en plantenkwekers, gazon, tuin- en stadsmeubilair, vijvers, groenwanden, en alle andere actoren uit de tuin- en groenbranche zijn er aanwezig.


Carré des Jardiniers

De ‘Carré des Jardiniers’ is de ultieme erkenning voor de Franse tuinondernemers. Vijf tuinaannemers realiseren hier, na een strenge selectie, een bijzondere showtuin. Thema dit jaar is ‘Ontspanning in de tuin’. De vijf finalisten zijn Pauline Robillard, Alexandra Torossian, Sylvère Fournier, Victor Lacaille en Xavier Poillot.

België “à l’honneur”

Onder het motto België “à l’honneur” nodigt de Belgische Federatie Groenvoorzieners (BFG) de Belgische tuinaannemers dit jaar uit als eregast op Paysalia.

De Belgische tuinaannemers worden uitgenodigd voor een exclusieve ‘Soirée Paysalia’ waar ze kennis kunnen maken met hun Franse collega’s en kunnen genieten van een gastronomische beleving. Die avond bent u als eregast ook getuige van de prijsuitreiking ‘Carré des Jardiniers’. U wordt persoonlijk rondgeleid op de tentoonstelling door de architecten en de uitvoerders van de projecten.

Uw badge ‘Belgische Delegatie’ garandeert u een absolute meerwaarde tijdens uw vrij of geleid bezoek aan de standhouders.

Bovendien kunt u een bezoek brengen aan enkele van de bijzondere groenrealisaties in Lyon, in gezelschap van dhr. Emmanuel Mony, ex-voorzitter van de UNEP en zaakvoerder van de grootste tuinonderneming in Frankrijk.

Alle info over België “à l’honneur’ vindt u op de website van de BFG