Arboretum Kalmthout / Hamamelisfeesten gestart

Het Arboretum Kalmthout is bekend voor zijn toverhazelaars. De verzameling toverhazelaars van Arboretum Kalmthout is de grootste in heel Europa en bevat enkele van de oudste gekende exemplaren. Verschillende planten zijn de oorspronkelijke moederplanten, waaruit alle commercieel gekweekte jonge planten voortkomen.

Toverhazelaars, Hamamelis, bloeien in de winter, ongeacht koude of sneeuw. Ze hebben gele, oranje en rode bloemen op kale takken en verspreiden een krachtig, maar heerlijk zoet parfum.


In de winter ben je in Arboretum Kalmthout welkom voor de Hamamelisfeesten. Waar ze oorspronkelijk alleen om de toverhazelaars (Hamamelis) draaiden, vieren ze ondertussen alle winterbloeiende planten. De arboretumtuin is erin gespecialiseerd. Een speciaal uitgestippelde wandelroute brengt je langs alle winterbloeiende planten. Aan de onthaalbalie krijg je de bijbehorende plattegrond.

Vanaf midden januari tot eind februari zijn er iedere zondag Nederlandstalige wandelingen met gids. De eerste wandeling start om 11 uur, de laatste om 16 uur. Om 14 uur is er een Franstalige rondleiding. De wandelingen duren ongeveer één uur en brengen je langs de toverhazelaars en de andere winterbloeiende planten.

Miss Hamamelis verkiezing

Zondag 25 januari is het Miss Hamamelis verkiezing. Tijdens deze ludieke activiteit wordt de mooist bloeiende toverhazelaar gekozen. Kom die dag met een takje van een bloeiende toverhazelaar uit je eigen tuin naar Arboretum Kalmthout, en misschien wint jouw inzending wel de felbegeerde titel.
Takjes inleveren kan op vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur, of op zondag tot 10.30 uur. De winnaars worden zondag om 15 uur bekend gemaakt.

www.arboretumkalmthout.be