Antwerpen / Te Boelaerpark krijgt speelfontein

Vanaf voorjaar 2020 zal de huidige fontein in het Te Boelaarpark in Antwerpen vervangen worden door een spiksplinternieuwe ‘speelfontein’, waarin naar hartenlust gespeeld en gespetterd kan worden.

In 2014 won het project Te Boelaer H20 het wijkbudget van Borgerhout voor een nieuwe speelfontein voor het Te Boelaarpark. Het wijkbudget was goed voor 16.000 euro. De bedenkers zijn de buurtbewoners Steve Janssens en Bart De Schepper. Ze ontwierpen een speelfontein die een miniversie was van die van Park Spoor Noord. Het moest het klassieke exemplaar vervangen dat er nog altijd staat. Dat is op warme dagen niet geschikt als plonsbad en bevat al snel troebel water. De stad zou voor de speelfontein zorgen, maar het ontwerp werd door de bedenkers afgekeurd wegens te abstract en niet op maat van kinderen gemaakt.


Nu is er een nieuw ontwerp van OMGEVING en Aquafontal. De speelfontein schikt zich in de geschiedenis van het park als een cirkelvormig, vereenvoudigd labyrint. In de kern bevinden zich 37 waterspuwers die steeds variëren en een uitdagend spel uitlokken. Rond de fontein komt er een graszone waar je rustig kan zitten of liggen en in het midden komen verschillende fonteinen die het water hoog de lucht in zullen spuiten. De aanleg gebeurt door Willemen Infra.