Amsterdam / Open Tuinen Dagen

Museum Van Loon organiseert ook in 2015 de Open Tuinen Dagen Amsterdam in het derde weekend van juni. Op 19, 20 en 21 juni wordt het verborgen groen van de Amsterdamse binnenstad zichtbaar als ruim 25 tuinen van zowel particulieren als instellingen worden opengesteld voor het publiek. Het thema voor 2015 is Kunst in de Grachtentuin.
In het verleden waren de tuinen achter de statige huizen van de grachtengordel vooral kijktuinen. Voor de bewoner ‘s zomers op zijn buitenplaats vertoefde en in de winter in de stad moest de tuin vanaf de bel-etage een mooi plaatje zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bij de inrichting van de grachtentuin kunst in de vorm van ornamenten en beelden een belangrijke rol speelde.
Tijdens de Open Tuinen Dagen 2015 is niet alleen kunst uit vervlogen tijden te zien, maar ook moderne varianten daarop. Ook speelt de bloemsierkunst een verrassende rol binnen het thema. Tuinliefhebbers krijgen de unieke kans een wandeling te maken langs de groene oases van de stad met kunstwerken uit de zeventiende eeuw tot nu.
De opbrengst van de Open Tuinen Dagen is bestemd voor het Grachtentuinen Fonds. Voorverkoop via de webshop van Museum Van Loon.

Alle informatie vindt u op deze website.