500.000 tulpen in bloei tijdens Tulp Festival Amsterdam

Voor het derde achtereenvolgende jaar hult Amsterdam zich komend voorjaar in een uitzinnige kleurenpracht. Tijdens het Tulp Festival van 1 april tot en met 14 mei 2017 zullen op ruim 60 locaties in de hoofdstad meer dan 500.000 tulpen te bewonderen zijn.

 


Honderden soorten tulpen in alle kleurschakeringen domineren straten, pleinen en groenstroken in de verschillende stadsdelen. Hotels en musea stellen hun speciaal ontworpen tulpentuinen open voor bezoekers. Een informatiegids met routekaarten geeft alle details over deelnemers, locaties en tulpensoorten. De gids is verkrijgbaar bij deelnemende organisaties.

Rode tulpenloper

Beeldbepalend tijdens Tulp Festival 2017 zal de ‘rode tulpenloper’ zijn die vanaf het Centraal Station wordt uitgerold. Tienduizenden tulpen zullen vanaf 1 april wandelaars en fietsers begeleiden op hun route vanaf het Stationsplein, langs het Damrak, de Dam, het Rokin tot aan de Munt.

Een tulp voor iedere Amsterdammer

Aangetrokken door het motto van het Tulp Festival ‘voor iedere Amsterdammer een tulp’ zijn in april 2017 op verschillende nieuwe locaties tulpen te bewonderen. Het gaat onder andere om het Rembrandtplein, IJburg, de Corn. Schuytstraat, winkelcentrum Gelderlandplein, verschillende havenlocaties en metrostations en hotellocaties als Amstel Hotel, Pulitzer en Tropenhotel.

Volg het nieuws en actuele gegevens over de bloeiperiodes gedurende het festival via de website.