14de editie van de Nationale Grasdag

De 14de editie van de Nationale Grasdag, Praktijkdag voor de groenprofessional, zal dit jaar plaatsvinden op donderdag 2 september in Mol  bij graszodenteler Franken Agro. Thema dit jaar is ‘Water, het nieuwe goud!’.

Honderden tuinaanleggers, groendiensten, greenkeepers en tuinprofessionals worden opnieuw verwacht. Op deze professionele netwerkdag ontdek je alle facetten rond aanleg, renovatie en onderhoud van gazon, sportvelden en openbaar groen. Alle specialisten zijn ter plaatse: grasspecialisten, meststoffenleveranciers, producenten van gewasbeschermingsmiddelen en grondverbeteraars, machineproducenten, beroepsverenigingen … Maak er kennis met een breed spectrum aan grasveldbenodigdheden, tips & tricks en expertise in verschillende domeinen. En zie met eigen ogen hoe je met de nieuwste machines alle mogelijke grondbewerkingen snel en makkelijk uitvoert.


‘Water, het nieuwe goud!’

Afgelopen jaar kreeg elk gazon terug af te rekenen met extreme weersomstandigheden. Zeer hoge temperaturen en een nijpend tekort aan water. Hoe wapen je gras hiertegen? Zorg je dat de plantjes voldoende water krijgen? En hoe kan je veel hemelwater bufferen en sneller afvoeren? Moet de grond anders bewerkt worden? Tientallen standhouders antwoorden deskundig op al je vragen en geven meteen nuttige tips & tricks, direct omzetbaar in de praktijk. Zodat je jouw gazons perfect kan houden.

Praktijkdemo’s : grond, water, gras

De grasdag is helemaal gevuld met praktijkdemo’s georganiseerd onder de noemer grond, water en gras. In het kader van biodiversiteit en duurzaam groenbeleid zal ook de nodige aandacht besteed worden aan veldbloemen.

De Nationale Grasdag is een organisatie van 5 toonaangevende bedrijven uit de groensector: Advanta (Limagrain), Bayer Crop Science, Compo Expert, ICL en TerraCottem. En wordt ondersteund door de erkende beroepsverenigingen.

Voorinschrijving verplicht via nationalegrasdag.be