100.000 bezoekers voor 70e editie van AGRIBEX

De 70e editie van AGRIBEX die van 5 tot en met 10 december liep, is goed tot zeer goed geweest, zo klinkt het bij de organisatoren. Beursorganisator Fedagrim is tevreden dat de opkomst van bezoekers ten opzichte van 2015 slechts lichtjes gedaald is maar toch boven de 100.000 is gebleven, dat de exposanten positieve signalen uitsturen en dat ook de beleidsmakers tijd genomen hebben om de beurs te bezoeken en om naar de boodschap van de sector te luisteren.

Sector tuinen en groene zones


De sector maakte in 2016 een heel goed jaar door (stijging van de verkoop met 8 % ten opzichte van 2015). Deze positieve trend zet zich door begin 2017 met een verkoop die 30 % hoger ligt dan in de eerste helft van 2016. De verkoop van machines met een accu doet het ook bijzonder goed. De leden stellen ook al enkele jaren een steeds grotere vraag naar robotmaaiers vast. In deze gunstige context heeft meer dan de helft van de bedrijven van de sector de intentie om in 2018 één of meer werknemers aan te werven.

Voor de sector tuin en groene zones blijft AGRIBEX een wat moeilijker verhaal. “We doen er alles aan om de beurs die van oudsher nog altijd een landbouwbeurs is ook open te stellen voor tuinaannemers en inrichters van openbare domeinen. Hier zien we alvast dat we op goede weg zijn om ook tuin en groene zones een volwaardige plek te geven. Het aandeel van tuin en groene zones in de totale beursoppervlakte neemt toe, en ook de bezoekers voor die sector vinden hun weg naar AGRIBEX. Initiatieven als het thema-eiland ‘Garden Passion’ helpen daar uiteraard bij. Het feit dat er dagelijks topics waren voor een specifieke doelgroep is wat dat betreft een goede keuze geweest. Bovendien heeft de indeling van de hal en de aankleding ervan gewerkt. De reacties waren zeer positief”, aldus nog beursvoorzitter Stefaan Forret. Volgens Stefaan Forret blijft wel een werkpunt het aantrekken van gemeentebesturen voor de sector Tuin en Groene Zones. “AGRIBEX is voor hen nog een brug te ver. Zij richten zich wel meer tot Demo-Groen, maar daarmee zijn we perfect complementair en kunnen we deze sector ook compleet afdekken.” Demo-Groen vindt volgend jaar plaats op 9,10 en 11 september.

AGRIBEX 2019 vindt plaats van 3 t.e.m. 8 december 2019.

agribex.be