Terras als kroon op het tuinwerk © Cedral Terrace

Vezelcementplanken van Cedral, een gedroomd materiaal

Met de juiste materiaalkeuze maak je van een tuin een pareltje. Als professional weet je waar het om draait: materialen moeten mooi zijn en blijven, en met een duurzaam en onderhoudsvriendelijk karakter. Cedral Terrace in vezelcement heeft nog een bijkomend voordeel, het laat zich bijzonder vlot verwerken.     

Vezelcement zoals gebruikt voor de productie van Cedral Terrace is steenhard maar heeft de warme charme van hout. Het voelt zelfs zo aan, warm en zacht. Dit duurzame materiaal barst of splintert niet en is niet onderhevig aan de invloed van de seizoenen. De terrasplanken hebben een geborsteld oppervlak en beschikken dus over een tastbaar antislipvermogen.


Een knap terras dat niet onderhevig is aan de invloed van de seizoenen.
Een knap terras dat niet onderhevig is aan de invloed van de seizoenen. © Cedral Terrace

 Goed begonnen…

…is half gewonnen. Als groenondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk een secure planning is die resulteert in een geslaagd outdoor totaalproject. De inrichting van de terrassen kun je best gedetailleerd uitwerken. Zo loopt alles gesmeerd op het terrein en weet je exact wat je moet bestellen qua materiaal. Tip: check even hoe het staat met de lokale wettelijke voorschriften waar je je aan dient te houden.

Business as usual

Speciaal gereedschap heb je niet nodig bij de aanleg van een terras in Cedral. Als tuinaannemer heb je immers alles gewoonweg voorhanden. Om de planken op maat te brengen, gebruik je een decoupeerzaag met een zaagblad voor vezelcement of een ronde handzaag met diamantzaagblad. Bovendien heeft men bij Cedral allerlei toebehoren en clips in het aanbod om de installatie gemakkelijk en snel te laten verlopen. Handig!

Cedral Terrace oogt mooi maar is ook duurzaam, vlot hanteerbaar en vraagt nauwelijks onderhoud.
Cedral Terrace oogt mooi maar is ook duurzaam, vlot hanteerbaar en vraagt nauwelijks onderhoud. © Cedral Terrace

Stabiliteit is een must

De ondergrond waarop het frame komt te liggen, moet stabiel zijn. Leg de dwarsbalken op een vlakke ondergrond. Cedral Terrace breng je aan boven op de balken. De dwarsbalken van het onderstel mogen maximaal 315 mm uit elkaar liggen en moeten stevig op de onderconstructie worden bevestigd. Gebruik enkel balken van degelijke kwaliteit. Het valt aan te raden om te werken met een hellingsgraad van 1% (5,4 graden), voor een efficiënte afwatering.

Planken plaatsen

Start met het plaatsen van de terrasplanken aan een bepaalde zijde. Betreft het een bij een gebouw aansluitend terras, begin dan best daar. De uiterst praktische clips van Cedral Terrace komen ongetwijfeld van pas om de planken aan de dwarsbalken te bevestigen. Werk vervolgens richting de overkant tot het terras compleet is gelegd.

Als de puzzel past

Nu nog het zaagstof verwijderen en klaar! Zo’n terras dat uitnodigt tot een optimale groenbeleving, het vormt de kroon op het werk en het schenkt jou als specialist ter zake, maar ook de opdrachtgevers zelf, veel voldoening. Wist je trouwens dat je in het Cedral Terrace-assortiment ook afgeronde planken aantreft? Die bewijzen goede diensten. Dat alles maakt dat de puzzel past en het plaatje klopt. En zo benadert het resultaat de perfectie.

Cedral Terrace terrasplanken. Vakkundig gelegd, en dus past de puzzel.
Vakkundig gelegd, en dus past de puzzel. © Cedral Terrace

Met de creatie van een droomtuin streef je als tuinarchitect of -aannemer voor de klant naar een geheel met de charme van een gezellige huiskamer, maar dan onder de blauwe hemel. Een plek onder de zon waar het zalig is om te genieten van het buitenleven. Als partner in het veld is Cedral beslist ideaal.   

Vraag hier je gratis stalen aan.


Cedral Terrace
Kuiermansstraat 1, B 1880 Kapelle-op-den-Bos
T: 015/717195
E: [email protected]
W: www.cedral.world/terrace


Tekst: Patrick Retour