Veldgids van wilde planten van de Benelux

Voor de wilde planten van de Benelux is er al lang een wetenschappelijke flora voorhanden die eerder gericht is op professionelen en biologiestudenten. Met deze nieuwe veldgids van de Plantentuin Meise kunnen alle geïnteresseerden wilde planten herkennen.

Dit rijkelijk met uitzonderlijke foto’s geïllustreerde boek is het resultaat van de samenwerking tussen gepassioneerde botanici en fotografen. Het omvat meer dan 1300 soorten wilde planten die kunnen waargenomen worden in Nederland, België, het Groothertogdom Luxemburg en het aangrenzende Noord-Frankrijk.


De flora volgt de allernieuwste inzichten in de classificatie. Determinatiesleutels en verspreidingskaartjes laten toe om gemakkelijk tot een correcte identificatie te komen en dit alles werd aangevuld met meer dan 5000 haarscherpe foto’s. Ze illustreren zowel de groeiwijze van de plant als de allerkleinste bloemdetails, waarvan sommige voor het eerst op foto werden vastgelegd.

Door zijn up-to-date taxonomie en rijke illustraties is deze gids het ideale instrument om de flora van België, het Groothertogdom Luxemburg en Nederland (beter) te leren kennen.
De veldgids van wilde planten van de Benelux wordt uitgegeven door Plantentuin Meise en is beschikbaar in de  Tuinwinkel.