De derde reeks van 'Van Droom tot Tuin' zet een gevarieerde verzameling tuinen in de kijker. ©Marc Verachtert

‘Van Droom tot Tuin’ dit najaar opnieuw op tv

Binnenkort start het derde seizoen van het tv-programma ‘Van Droom tot Tuin’ op Eclips TV en Plattelands TV. In deze reeks bezoeken groenjournalist Marc Verachtert en presentator Gil Claes een hele reeks tuinen, nog in aanleg of in volle bloei. De perfecte combinatie van inspiratie en ontspanning voor elke groenprofessional!

De derde reeks van ‘Van Droom tot Tuin’ zet een gevarieerde verzameling tuinen in de kijker, met extra aandacht voor de nieuwste tuintrends. Één van de opvallendste trends is de groeiende belangstelling voor ‘sponstuinen’, waarin water haast ongehinderd de bodem kan intrekken. Ook diervriendelijke tuinen winnen aan belang en steeds meer mensen kiezen opnieuw voor een (kleine) groente- of fruittuin.


Het bezoek aan deze tuin met zwembad geeft een echt vakantiegevoel.
©Marc Verachtert

De reeks telt tien aflevering waarin je kennis maakt met een aantal uiteenlopende tuincreaties, elk met hun eigen charme. Bovendien komt in elke aflevering een vakman of -vrouw aan het woord, die in begrijpelijke taal uitleg geeft over een ‘groen’ thema. En tuinaannemers vertellen over hun specifieke aanpak. Dit moet je gezien hebben!

De eerste aflevering van ‘Van Droom tot Tuin’ start op zondag 24 september: op PlattelandsTV om 10.30 en 15 uur, bij Eclips TV om 17 uur. In de loop van de week volgen telkens een aantal herhalingen.

Groenjournalist Marc Verachtert en presentator Gil Claes, van het tv-programma 'Van Droom tot Tuin', dit najaar op EclipsTV en Plattelands TV.
Marc Verachtert en Gil Claes ©Marc Verachtert