Urban Meadow wildbloemenmatten

Flower your Place introduceert dit najaar een nieuw en innovatief product. De Urban Meadow. Een vegetatiemat ingezaaid met een meerjarig wildbloemenmengsel, met een eerste groeiseizoen achter de rug. De matten zijn samengesteld uit volledig organisch materiaal.

In een eigen kwekerij worden de matten geproduceerd en een jaar lang intensief doorgekweekt. Hierdoor wordt het risico na aanleg van mislukking door droogte of onkruiddruk in het meest kwetsbare stadium voor wildbloemen vrijwel uitgesloten. Ook wordt het onderhoud zo tot een minimum beperkt. De mengsels bestaan voornamelijk uit meerjarige vaste planten, en een aantal tweejarige soorten, voor directe bloei.


De vegetatiemat is specifiek ontwikkelt om snel en efficiënt openbaar groen te beplanten. Door de toepassing van biologisch afbreekbare grondankers, is de toepassing in complexe situaties als een helling of talud van een wadi mogelijk. Na het uitrollen in het plantvak zijn de matten direct groen en aantrekkelijk. Door de snelle wortelvorming wordt erosie voorkomen. Afhankelijk van het seizoen, staat de mat in circa zes weken in volle bloei.

De wildbloemenmaten kunnen jaarrond worden besteld. De levering en aanleg vindt plaats van september tot mei, behoudens perioden van vorst. De matten kunnen ook los geleverd worden met aanleginstructies. Ook kan Flower Your Place de complete aanleg verzorgen. Het bedrijf is vooral bekend van haar vaste planten concept en van het machinaal planten van bloembollen. Hiervoor beschikt het bedrijf reeds over lokale agenten en plant- en onderhoud teams in diverse Europese landen. Hiermee kunnen de Urban Meadow matten in praktisch heel Europa geleverd worden.

Meer informatie is te vinden op www.floweryourplace.com