Tuinkleurboek / Bingerden in kleur [VIDEO]

De Internationale Kwekerijdagen in het Nederlandse Bingerden bestaan dit jaar 20 jaar. Naar aanleiding daarvan verschijnt een kleurboek met tekeningen van de Parijse kunstenares Laurence Mosneron Dupin. 

De Internationale Kwekerijdagen, die sinds 1996 elk jaar in het derde weekend van juni op Bingerden plaatsvinden, trekken plantenliefhebbers uit België, Duitsland, Engeland en Frankrijk. De Internationale Kwekerijdagen gaan dit jaar door van 17 tot en met 19 juni.


De kwekerijdagen op de historische buitenplaats Bingerden vormen de ideale gelegenheid om nationale en internationale kwekers, tuinboekenschrijvers en andere plantenliefhebbers te spreken, advies te vragen en onderling ervaringen uit te wisselen.

Bingerden is één van de oudst bewaard gebleven buitenplaatsen in ons land en ligt aan de rivier de IJssel, even buiten het Gelderse dorp Angerlo.

Huis Bingerden en het omringende park zijn al sinds 1660 in het bezit van dezelfde familie. Particuliere historische buitenplaatsen nemen een bijzondere plaats in binnen het cultureel erfgoed, vanwege de grote persoonlijke betrokkenheid van de bewoners en de lokale gemeenschap. Bovendien vormen ze een groene oase, met een grote verscheidenheid aan flora en fauna, waar het heerlijk ontspannen is.

 

Crowdfunding

De tuinen van Bingerden stammen uit de 18de eeuw. Natuurlijk is er in de loop van de tijd veel veranderd. De huidige eigenares Eugènie van Weede heeft de tuinen langzaam meer kleur gegeven met veel bloeiende beplanting. Dit thema komt terug met het kleurboek dat verschijnt naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de Internationale Kwekerijdagen. De tekeningen werden gemaakt door de Parijse kunstenares Laurence Mosneron Dupin.

Om de publicatie van dat boek te financieren is een crowdfunding actie gestart. Het werkt heel makkelijk: u kiest hoeveel u wilt doneren met welke tegenprestatie en betaalt online via de website van de Stichting Voor de Kunst.nl.